Sunday, November 29, 2009

JeRaM SeRTinG uLu

kalau aidilfitri hari tu ktorang pegi waterworld Afamosa,
aidiladha ni plak ktorang pegi jeram serting ulu..
sometimes, lebih nikmat pegi tempat yg penuh dgn kehijauan macam ni.
budget cipuut pown dah boleh puas ati..masuk free!!


lupe nak introduce sebelum ni. this is mohd haidar bin azizol, our angah.selaku driver ktorang pada hari ini..hhe
ktorang baru sampai di destinasi & dye tgh prepare stuffs yg nak dibawa masuk.


cuaca hari ni memang cun..dapat rase dada ni lapang coz hirup udara fresh. otak yg tadinyee stress coz nex 2 weeks final, berubah jadi tersangat free.
after selesai prepare, dgn semangat yg berkobar-kobar.......
jom kite serang..................!!!


memang banyak port utk mandi. kene pandai pilih la.. so, ktorang pilih port yg air dye dalam sikit & tak ramai orang. penat gak la berjalan coz kene mendaki sikit utk cari port yg baeeekk punyee.. yg tak bley bla, angah blh plak mentekedarah dulu sebelum mandi..ish2..ish



nampak tak betapa damainye suasana kat sini??
memang indah betol ciptaan tuhan..




introducing...
yg baju oren tu, mohd nazir bin azizol. my yougr brother.. yg gurl tu plak, ainur syahira binti azizol,my youngr sister & also my only gurlfren in this family.


happy sesangat!!! ;D



after agak lame berendam, nak balik dah.........
sejuk giler2...sampai pucat muke
one more person..yg baju merah tu; angah's fren.. buat mase ni still 'hanya kawan'. len kali, tak tau la..hhe
ok,dadaaa....













CiNeMa..CiNeMa

after begitu byk kebizian yg melanda..
finally, dpt gak tgk movie ni
btol2 senang ati..heheh

kiara square plak ade cinema baru bukak
so,so ini la chance utk try..




Disaster movie maven Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow) crafts this apocalyptic sci-fi thriller following the prophecy stated by the ancient Mayan calendar, which says that the world will come to an end on December 21, 2012. When a global cataclysm thrusts the world into chaos, divorced writer and father Jackson Curtis (John Cusack) joins the race to ensure that humankind is not completely wiped out. Chiwetel Ejiofor, Danny Glover, Amanda Peet, Thandie Newton, and Oliver Platt round out the cast of this end-of-the-world thriller co-scripted by the director and his 10,000 B.C. writer/composer, Harald Kloser. ~ Jason Buchanan, All Movie Guide



ktorang beli tiket utk 9.45 pm
so,dlm 9.15 baru gerak dari rumah
bukan jauh pown...
dalam 10-15 min jew



sume dah excited dah..
maklum la,dah lame plan tp asik ade je halangan.
baru kali ni dapat try selendang yg akak ipar belikan time hari raya aidilfitri hari tu
dye bagi due.yg satu lagi brown..
thanks kak long,cantik selendang ni ;D
len kali belikan lagi k..


lame gak la nak cari parking..
tp angah tetap sabar menunggu.
tp memang berbaloi
movie ni memang puas ati..
sape yg blom tgk patut tgk..!

ni sebaik sahaja ktorang kuar dari cinema hall..
tgk la..ramai lagi yg pegi tgk walaupun dah lame gak movie ni kuar.
tgk la muke puas ati angah yg tgh control macho ni.


12.45 am..
time to go home...


thats all 4 today
dadaa...

Thursday, November 26, 2009

I'm HoMe


after terpakse join program yg agak membosankan...
i'm so glad to be at home!!! ;D
but today,27 nov 09 is a very bz day
coz 2morrow is Hari Raya Aidiladha
1st thing that have to be done is... cleaning...!!
tgh bz menjalankan keje part time sbg cleaner,
terrjumpe plak 1 habit yg x terperasan pown sebelum ni


unpurposely,
byk plak plastik shopping yg terkumpul dlm almari ni
x sedar plak sampai dah menimbun
ni baru sikit ni...ade byk lagi

usually bile ingat rumah..
mesti terfikir ape agaknye hidangan diorang
so bile betul2 dah ade kat rumah sekarang..
ape lg?? makan jela yg fikir


my lunch for today;
made by chef azizol & his assistant chef ramlah
thanks ayah,ibu..mmuahh


yummy2..

alhamdulillah..
dah over kekenyangan baru fikir nak diet
hehe

next..

this is mrs ramlah binti mustafa
my beloved mother
& also our Queen...

sekarang ktorang on da way..
nak ambik sate & kek yg dah ditempah
oley kerane kebizian yg melampau,
sumenye terpakse diimport dr rumah lain
huwa3

sebelum org lain rase,
ktorang dah terlebey dahulu merasmikan
ni kek lapis yg baru jew diambik
not bad...(lupe blk psl nak diet)hhe

now, we are on da way to our village
nak hantar foods kat nenek dgn atuk
mcm lame dah x jumpe diorang..

at this time,
its already late at evening..
si ibu & si anak dah speechless
coz dah penat wat macam2 dr pagi td

this is what happen when...
ktorang dah over penat,
over kenyang,
& over ngantok..
hhe.....
however,
happy dpt wat sume tu dgn org2 yg tersayang

thats all..
selamat hari raya aidiladha!!!

daa.....






Monday, November 23, 2009

Go To Da BeaCH

final is just around da corner..this sem will end very very soon.. banyak sangat happy moment yg mungkin x akan berulang lagi & sure x bley dilupekan spanjang sem nie. memang ktorang banyak merungut, banyak membebel, banyak mengkomen, banyak memaki & banyak macam2 lagi but finally, we realize that there are many things that we learnt here in Politeknik Port Dickson in this 1st sem. macam terrrrlalu cepat mase berlalu..kn..kn..rasenye sume pown rase da same thing. sume dah bley dipanggil senior soon. haha
all bestfrens satu blok, sory x dapat join korang stay kat hostel next sem. kalau stay pown, belum tentu kite sume satu blok..adat la tu,yg bersama pasti berpisah gak kn..nak rase plak dok luar, nak try berdikari. so, utk appreciate mase2 yg ade, ktorang plan something. last sunday, on 22 nov 09 we went to da beach..!!!! hooraayy!!!

sume dah excited nak g beach nie.. x lame lepas ktorang snap pic nie, sume menggigil ketakutan. tu la...tadi over happy.dah terjumpe Mr Dog baru sume pucat muke..hhe


memang x tunggu lame lg.. sampai jew tros serbu.happy giler time ni. cuace pown memang sporting. x panas..ombak pown besar gile2. org yg plan xnak basah pown tros tukar fikiran.

x sempat kecut tangan lagi, dah geram tengok uncle aiskrim tu asik lalu jew depan mate. so..ape lagi..!? as usual,i prefer chocolate..my fav.emmm yummy..slrrpp..rosak diet!!


ayu & me; eat ice cream while looking to da future.. emm..adakah kami akan menjadi penjual aiskrim? ..oh,nope! adakah kami akan bukak kilang aiskrim..oh,nope!! maybe we just gonna be as sweet as ice creams..huwa.....huwa....huwa (perasan)

janah nak ambik gambar but we all sibuk interframe wat muke comell kat belakang dye. sowy k sayang. nak wat camne, ktorang memang comel..eheks..(perasan lagi)

made by ikin; from da top...janah, aida(me),ayu, ina & ikin. oh.......so sweet of you all!!

wahhhh....who snap this pic eaaa?? u can be a photographer la..
& i can be the model(x abis2 perasan)

this pic suppose to be da two of us..
tp ayu lupe nak zoom out balik.
so,rezeki i la......................heheh
nampak mate pown jadi la, ayu ;D

try to pose as cute as i can but .

its just me..

i am not that cute..!! (huhu)

...berangan sorang2...

pose seksi..
walaupun sebenarnye x seksi

hu............sejuk giler..
tadi time mandi x ingat dunie.
finally its time to go back..
so exhausted but trust me!!!!
we were very happy spending time together.
hope we can do that again guys..
luv u all damn much..mmuaahhh!!

daaaa..........