Thursday, December 10, 2009

SeSi MenGoToK

boring la malam ni. ptg tadi last final paper...utk minggu nie la. nex week ade 1 lagi paper hari rabu. tak tau la nape paper tu bley sesat jauh. klw tak dah bley balik umah dah minggu ni. mmber2 marketing sume dah last paper esok. ktorang yg sains secretary ni kene sabo cikit la. tp takpe.. at least dapat relax dulu sementara tunggu da last paper.

tgh kusyuk online myspace.. (takde la kusyuk pown sebenarnye coz mmber2 ramai yg bz study utk paper esok) tibe2 kebosanan melampau melanda. me pown kuar la & macam biasa tros ke bilik sayang me, Janah. mule2 agak heran jugak la coz rase macam pelik jew bilik mmber me ni. macam terang semacam.. macam silau.. macam aman jew bile melangkah masuk.. owh.patut la..! dye dah packing stuff dye, dah ready nak balik umah. maklum la esok last paper. ingatkan dah tobat tak nak wat sepah lagi..

pastu ktorang serang plak bilik ina oleh kerana kelaparan yg turut same melanda. yg ade cume kerepek pisang lemau. janah pegi bawak lari ke bilik dye. bile ina datang siap kunci bilik tak bagi masuk. padahal orang tu punye makanan. hahaha memang bongok si janah ni. tp sumpah lemau..!! sumpah tak sedap..!! tp habis gak la satu plastik. ade ktorang kesah!! lemau ke, tak sedap ke...yg penting konyang..& paling penting, FREE!! huwa3

tak lame pastu ikin join skaki melepak dalam bilik janah. dye pown turut same menjoin jugak la menghabiskan kerepek lemau ina. pastu ktorang borak plak la pasal nex sem. sume mengandaikan what will happen.

janah sibuk cakap.. "aku nak kekalkan babyface aku". jap lagi me sound balik, "muke ko ade macam babyface ke?" pastu dye sibuk cover "ala.. aku nak kekalkan muke aku yg sentiase senyum ni la.." yelah tu cik janah!!

pastu dye cakap lagi, "aku berazam takkan biarkan bilik aku bersepah lagi nex sem. tak bley bla ktorang dengar ayat tue. terbayang plak sape la orang bertuah yg jadi roomate janah nex sem..?? tahan ke dgn tahap kesepahan janah?? kite tunggu & lihat...

tp ikin dah cakap awal2. kalau dye dapat satu bilik dgn janah; kalau janah sepahkan bilik, dye nak SEPAHKAN janah. me start terbayang, camne la nak SEPAHKAN janah?? tak pown, ikin cakap dye nak siap2 beli tape. dye nak tape lantai bilik bahagikan space dye dgn janah. nekad btol ikin..hha. ikin cakap kalau ade pertandingan keceriaan bilik pown, dye nak kire asing2 mark tu. tempat janah len, tempat dye len.

so, korang dapat bayangkan betapa 'specialnya my sayang,janah'..hhe..jangan marah ye sayang. i still sokong u utk azam u tu..(nak ambik hati dye balik). ape2 la ikin...janah.. me tinggal luar nex sem. pandai korang la nak idop..

tgh ktorang sibuk bercakap sambil mengunyah, tibe2 aku tergerak nak bandingkan tangan ina dgn kaki ikin. serius!! saiz lbey kurang same je. cik ikin ni kurus jew orangnye. puas dah makan tp badan tak naik2. tp me terfikir gak..; kaki ikin yg kurus ke, tangan ina yang besar??huhu

termule la sesi mengutuk cik ina kite yg semakin chubby. tgh sem hari tu ktorang ade ukur utk blazer nex sem(btol ke eja 'blazer' tue??hentam jela) ina cakap "aku takut tak muat jew blazer aku nex sem" (tgk..dye yg start dulu kutuk diri sendiri). me pown sambung la sikit "silap2 hari bulan nak retas butang blazer kau tu nanti". keluar la perkataan2 gajil yg aku macam pernah dengar dari mulut ina "b**i...b**i..b***t..!!!" (me tak tau perkataan2 tu, me budak baek..baeklah sangat..)

sedar tak sedar, boring dah terrrubat & perut pown dah terrrkenyang. sebenarnye me pown ade gak kene kutuk time ktorang lepak tadi tp ni kan blog me..so, suke hati me la kalau me taknak citer kn..kn..?

k, dadaa ;D

No comments:

Post a Comment