Sunday, December 20, 2009

WaRNiNG!! pRePaRe PoPCoRn. PosT aGaK PaNJaNG BeRJeLa

after byk kali postpone nak update blog, finally ade gak mase aku nak ngadap objek segi empat ni. seperti yg dijanjikan, nak continue last post.
lepas lepak2 kat pantai hari jumaat tu, aku n my fren ayu or raihayu mustafa gerak ke seremban naik kereta classmate ayu, reza. then ktorang naik komuter terus ke kepong.
ayu's father works as a wedding planning. the next day ade wedding. so ktorang tak tros balik ke rumah ayu kat rawang. ktorang sampai kepong maghrib & tros ikut ayah & ma ayu ke rumah yg nak wat wedding.
so, time ni aku ambik habis2 experience as wedding planner. who knows...someday..!!
firstly, ktorang manage meja, alas meja & skirting. tema kali ni, gold.

pastu ayah ayu suruh manage fresh flower plak. tuan2 & puan2...haha. mule2 skali kite balut sponge bunge. ayu cakap supaya air bertakung bile sponge dibasahkan nanti. so fresh flower tak la layu coz ade air. tp sebelum sponge dibasahkan, kene lubangkan dulu sponge2 tu so that air senang serap.



ni time lubangkan sponge..ade peminat tibe2 duduk kat sebelah, nak posing same2. tp malu2 kucing plak..hhe



mase ni sponge belum dibasahkan pown, posing jew tu. tolong jgn terrtipu ;D

pastu ktorang bukak bungkusan rose kuning. fresh..!! wangi..!! rupenye bunge rose tu ditutup gune something macam....ala macam pembungkus buah yg time kite beli buah kat pasaraya tu. warne putih & jaring2. ape ntah orang panggil.


posing..!!



posing lg..



dan posing lg..hha..cari longkang atau sinki terdekat klw rase nak muntah tgk orang berangan dengan bunge..nak jadik minah bunge jap..



ni plak ayu pakse pose macam tgh gubah bunge.. all da flowers.., of course made by ayu's parents. just nice,utk meja pengantin.

ktorang selesai wat keje & terus balik ke rumah ayu kat rawang. sampai dalam kol 1 kot. tak bape perasan coz ngantok sesangat. got chance to know ayu's maid, mak cik ani. she was so kind..
esoknye..awal pagi lg sebelum pukul 6 ktorang dah kene bangun. memang still ngantuk & penat giler coz tak cukup rest. ayu asik2 tanye "ok ke,aida?" aku jawab "jgn risau la ayu. orang ok je, tak payah fikir sangat" ayu cakap lg "yela... ko tu kan slalu tido macam baby, kene cukup 7 jam" ok, memang pown tp sesekali ape salahnye tak cukup tido..berbaloi..



ni kat rumah pengantin. early in da monink on wedding day. wedding start dalam tgh hari. pagi ktorang wat last preparation. pasang reben kat kerusi, sembur fresh flowers dgn air, susun meja & kerusi.
dah siap, aku & ayu breakfast kat kedai mamak. jalan kaki, dekat jew. actually da bride is ayu's father's friend's daughter(haha... berbelit) mase ktorang kat kedai mamak tu ade plak adik beradik pengantin prempuan kat situ. memang rezeki nak smpai, so ktorang makan free la. ape name abg tu eaa..?? ok, lupe..!! tp ayu dgn aku panggil dye abg body builder..coz body dye bley tahan.hehe.. maybe coz dye kontraktor kot..
then aku kenal sorang lg sibling pengantin prempuan, nme dye kak tika. mulut bley tahan..asik pot pet jew. yg lucu, asik2 gune line ni; "tak bley aaa camtu" ape jew orang ckp, dye asik gune line tu jew. bukan pot pet biase okeyy..bile karoke, suare macam ella siot...hampir sume lagu ella dye bawak.tabik spring kat kak tika
emm sape lh eaa..ha!! ayu kenalkan orang yg slalu bekerjasama dgn ayah dye. pak cik katering..ok, lupe lg name dye..hhe.(senyum mcm kerang busuk) panggil pak cik katering jela..! dye ni memang lawak & kaki kutuk. time pengantin laki pakai serba putih, dye cakap kat ayu "ayu, pengantin laki tu keje kat hotel mane? tak pown hospital mane? dah macam pekerja hotel dah pak cik tgk.." ade skali tu aku lepak dgn dye sambil pegang due2 fon aku. then dye nak tgk chinafon aku, aku bagi jela.
dye : fon ape ni?
aku : fon murah jew, chinafon.
dye : wah, boleh tgk tv ni kan?
aku : boleh tp line tak ok la kat sini. tak clear kot.
dye : fon camni memang ade masalah line kan?
aku : a'ah. tau takpe. (dgn srius)
dye : cube ko pegi kat depan umah cine tu ha, kompem line penoh. kan ni chinafon.keh3
ok, aku paham..aku terkene la ni..!!

next day, sunday ktorang round time square. saje nak shopping.. tambah meriah lagi bile ikin turun dari kajang utk join sekaki. caya la ikin. dapat gak lepas geram coz hari tu ko balik tergesa sgt.




ayu & ikin



ayu & aku



emmmmm....



emmmmm.. inilah orangnye, bf aku. bukan boyfren tp bestfren..hhe jgn salah paham..!! ktorang dah lepak time square dr pagi tp tghri tu baru dye join. dah lebih 4 tahun aku kenal dye. rapat gak la. he is a good fren. setahu aku, single lagi mamat ni.(promote sikit..hhe) oppss lupe plak. aku panggil dye yan.
lepas ikin & cousin dye caww, aku ayu & yan layan movie santau. pasal movie ni,blh la.not bad laa..tp tak seram pown. ktorang lg byk laughing rasenye..



ayu & cousin ikin. name cousin ikin...emmm......lupe gak.jgn marah. klw marah nnti kene jual..haha

ktorang sampai rumah dah malam..esoknye, balik ke port dickson utk paper last. sampai kat seremban singgah McD dulu, isi perut. ice cream mcflurry oreo, wajib!! my fav..pastu sempat lg round terminal 1. ayu beli baju baru..

ni ktorang pose dalam komuter ke seremban. baru lepas tido terbongkang. pastu tak tau nak wat ape coz tak sampai2 lg. sbb tu pose tak tentu pasal.



macam tak caye jew..4 hari jalan jew & tak cukup rest. ape pown, aku puas..!! thanks to ayu & family. thanks utk ibu & ayah coz bagi extra budget utk shopping(kene mention.untung2 dapat lg..hhe) time ni maybe ayu & sume member2 tgh happy berholiday. jume korang next sem k..

akhirnye habis gak post yg agak cincai ni.dadaa...;D

11 comments:

  1. gila memang panjang tapi bung atu memang cantik

    ReplyDelete
  2. bunga jew kew yg cantik?? org nye tak cantik..huwa3

    ReplyDelete
  3. salam..leh tempah x bunga2 tu.?

    ReplyDelete
  4. ok aku puji.. tukang hias meja tu chantek.. stop!! hahaha... ok lah blajar dari bawah dulu.. nnt nak wat bisnes sendri da ade pengalaman.. ecehhh

    ReplyDelete
  5. waaaaaa...sdey x ajk aku pown syg...
    seem 2 be lot of fun..
    cute nyer cik abg 2...

    ReplyDelete
  6. hisham..

    nak temph??
    sory..bukn bsnes pn
    tlg kwn jew tu
    father dye wedding planner

    ReplyDelete
  7. fhad..

    bukn aku la cntk..tukg hias meja tu bukn aku..sdey..sdey..
    nnti nak wat bsnes, bley la kite jd bsnes prtner..haha

    ReplyDelete
  8. oranglidi..

    memg pn gmbr tu utk d tgk..hhe
    thanks sudi sggah..

    ReplyDelete
  9. cikjanah..

    different without u syg..
    hope u were there

    psl cik abg tu..emmm
    memg cute..hhe

    ReplyDelete