Wednesday, October 27, 2010

Bad News

Kak ipar baru keguguran..
Tak jadi dapat anak buah baru.

(-_-)

Kita hanya mampu merancang,
Allah yang menentukan.

Wednesday, August 18, 2010

can't lie to myself

Took me wif his BMW.
Bought me a watch. A good one.
Spent money when we were shopping together.

aku dah termakan budi sebelum sedar aku tak boleh nak sesuaikan diri dengan dye walaupun aku dah cube sangat2. kalau la aku ni pisau cukur..., kaki kikis, aku sedang berada dalam keadaan yg paling selesa yg tak pernah dapat aku bayangkan sebelum ni.

But i'm not..!! All dat cannot make me happy. Now i can only give myself another try to 'fit in'. May God open my heart for him.

p/s : i'm very sorry. (-_-)

Thursday, August 12, 2010

(-_-)

Same mistake everytime...??? This can make you a history my dear. So, be very very very carefull. Planning to not answer your call tonight..!!

p/s : i hate u today

Tuesday, August 10, 2010

GooD NeWs



"ude dah nak jadi ayah"

dah lama tak dengar berita gembira macam ni. aku nak dapat anak buah yang ke-3 tak lama lagi. dah lame rumah tak riuh dengan baby. congrates to ude and his wife. siap aku yang demand nak anak buah kembar. ^^ cannot wait..........

p/s; sometimes i just dont feel right about him..emm..

Monday, August 9, 2010

Ramadan Mubarak

A day before Ramadan ^^. Sekejap je mase berlalu, dah nak puase. Akan ada sikit perubahan utk puase tahun ni but i'll just go through it. Ambik chance ni nak buang balik kilo2 yg dah naik akibat stres terlampau sebelum ni. Tapi x lupe jugak nak rebut pahala2 bonus sepanjang puase ni. BTW, Ramadan Mubarak utk semua.!!

p/s; Declare.?? Hati cakap "suke", minda cakap "entah la", mulut cakap... "maybe it is too early" errmmm so, not yet maybe. that's final..

Sunday, August 8, 2010

Kegumbiraan : 99.99% today

Assalamualaikum.. ^^

Study : Dalam ofis, minggu ke 7 praktikal. Sometimes bosan sampai terpaksa pegi mintak keje. Sometimes banyak sangat keje sampai x cukup tangan. Sometimes mengantok sangat2 sampai mata asik tengok jam je. But now tengah relax layan fb & update blog yg dah lame berhabuk.

Life : Alhamdulillah. Better than just 'OK'. sebab tu la boleh ade mood tibe2 nak update ni kot. Banyak yg berubah, banyak sesangat.. mungkin dah banyak yg aku rase, sebab tu aku rase semakin matang dari hari ke hari. Dah sampai ke tahap nak muntah utk ambik pot tentang problem yg entah bile nak selesai. But setiap apa yg terjadi ada hikmahnya. Maybe sebab tu aku lebih banyak berdiri atas kaki sendiri sekarang. Still fighting 4 life.

Freinds : Rindu kat sume member2 sekarang. yg kat Lahad Datu,Sabah; baru dapat contact2 dgn diorang balik kebelakangan ni. Credit to fb..haha. Yg kat Tawau, Sabah; baru hari ni diorang add aku. Nak nangis bile tengok pic2 kat fb. rindu sesangat. yg kat Tembangau,Pahang; sume mendiamkan diri. Beberapa je yg still contact kadang2. Poli sem 1; still contact cume dah jarang. mish them too. emmm.. poli sem 2; fb..

Love : Get knowing someone.. No confirmation yet. But i'm happy (^_^)

Friday, April 16, 2010

cLiMBiNG THe NeXT STaiRS

Susah..!! Memang susah sangat.hidup ni..

ingat lagi mase kecik-kecik dulu. mase tu tak sabar rasenye nak besar. tapi sekarang bile dah besar baru tau macam mana susahnye hidup ni.

tapi aku cuba berpegang pada satu; setiap orang ada kelebihan & kekurangannya. satu demi satu kekurangan yang tak diundang datang. so aku fikir mungkin aku layak dapat kelebihan yang lain.

cuba buat tak tau dengan kekurangan yang kadang-kadang buat aku tak ada semangat nak go on dgn hidup ni & akhirnya mata aku terbuka luas. aku hilang banyak perkara yg paling berharga tahun ni tp aku bangkit utk terima lebih banyak perkara baru dalam hidup aku.

nak dibandingkan dgn bulan-bulan lepas, aku tau aku dah jadi semakin berbeza. berjuang untuk terus berada dalam tahap 'OK' dalam hidup ni. buat masa ni Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

banyak benda baru yg aku belajar. banyak benda lucu yg jadi. ada juga kadang-kadang yg menyakitkan hati. tapi tak sesakit yg aku pernah rasa sebelum ni.

aku kenal ramai orang baru kebelakangan ni. baru la terpampang depan mata, macam-macam rupanya jenis manusia ni. apapun, aku happy dapat kenal diorang. buat aku lupa pada masalah yg aku langsung tak nampak jalan penyelesaiannya.

tapi sedih juga.. sem ni nak habis dah dalam sebulan lagi. nex sem aku buat latihan industri. sem lagi satu baru buat last sem ramai member yang mungkin aku takkan dapat jumpa lagi. time aku last sem, diorang plak latihan industri.

emm.. kepada semua kawan-kawan baru dan lama, harap-harap kita dapat jumpa lagi suatu hari nanti. insya'Allah..

kepada member-member kamcing sem 1 especially member blok R, aku tak pernah lupe korang..!!

Wednesday, March 17, 2010

pRoMoTeR..tHe sWeeT TaLKeR..!

tara......!!
i'm back..hhe

ade satu story nak share..
satu hari ni aku kenal dengan sorang lelaki. boleh tahan sweet and dah kerja. promoter satu company ni. dye usha aku time member dye sibuk promote barang kat ibu. dye datang dekat try nak gurau tp aku buat sombong je. pastu dye blah. tak lame lepas tu dye datang balik.

entah macam mane ibu boleh cerita pasal kitorang penah stay kat sabah. then dye tibe2 menyampuk. dye cakap dye orang sabah. aku laju cakap aku tak percaya. pastu dye boleh plak cakap sleng sabah & ajak aku borak gune sleng sabah. segan plak aku plus lame dah tak gune sleng tu..dah tak biasa. rupenye dye ade kawan org sabah. saje nak pancing aku.

dah borak lebih kurang 15 minit, dye tanye name aku. aku jungkit bahu. then tibe2 je dye cuit ibu. "emm makcik, name anak makcik sape?" ibu dengan selamba jawab. "tanye la dye sendiri." caya la ibuku yang tercayang..hhe. dye tanye aku lagi. "u..ape name u?" aku terus tanye name dye dulu. berape kali dye bagitau tp aku tak dapat cam coz pelik sikit.

tibe2 dye keluarkan purse, bagi ic dye kat aku. baru la aku gtau name aku. then dye mintak nombor plak. aku ugut dye. "i report kat ibu i baru u tau.." dye boleh cuit ibu lagi sekali "makcik, nak mintak nombor anak makcik.!" boleh tahan berani mamat ni. ibu cakap "mintak la kat dye kalau dye bagi". pastu sibuk pujuk aku mintak nombor.

aku bagi gak tp nombor salah. dye try miscal time tu jugak. tak pasal2 aku kantoi. haha.. last2 aku mintak nombor dye & janji contact balik. dye buat lagi..!! "makcik, anak makcik mintak nombor saye. dye ngorat saye makcik." aku sengeh jela. buat lawak plak dye kan..

since that, selalu jugak la ktorang contact2. 1st thing yang buat aku layan je coz dye buat aku selesa. ktorang jadi semakin rapat & serius. dari awal dye memang dah bgtau yg dye memang takde pelajaran. oleh kerana dye nice, sweet, caring & lucu, aku tolak tepi hal lain.

tapi satu hari dye tanye satu soalan. "u nak cari lelaki macam mane utk jadi suami u?" aku terus terang.."kalau boleh i nak cari lelaki yang boleh jamin mase depan i" aku maksudkan tak semstinye secara luaran. maksudnye lelaki tu nanti dapat bimbing aku.tapi mungkin dye faham lain.

malam tu la bermula satu penipuan. "u, sebenarnye i ade degree taw.dulu i matrik kat johor. then masuk uitm melaka. gaji i sekarang 2000. tu belum confirm lagi. nanti dah confirm banyak tambah gaji tu." dengan umur dye yang baru je 23 tahun, orang gile mane yang nak percaya.!!

bile aku attact dye, dye tak defend diri dye pun. dye cume cakap dye menyampah dengan perempuan yang pandang orang macam tu. siap warning lagi supaya aku tak nyesal buat macam tu kat dye. bile mintak bukti, dye diam plak.!

sampai sekarang aku tak tau ape yang dye fikir sampai sanggup menipu macam tu. rule pertama; SELESA. rule kedua;JUJUR.. susah sangat ke?? kenape dye ingat aku nak pandang semua yg dye tipu tu? ntah la. susah nak teka apa ada dalam fikiran orang.

wahai lelaki2..
just B honest. kalau perempuan dah suke, dye takkan pandang benda lain pun.

Saturday, February 13, 2010

LaMe DaH TaK TuLiS..aGaK BZ..

I don’t know but
I think I maybe
Fallin’ for you
Dropping so quickly
Maybe I should
Keep this to myself
Waiting ’til I
Know you better
I am trying
Not to tell you
But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head
I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
and now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you
As I’m standing here
And you hold my hand
Pull me towards you
And we start to dance
All around us
I see nobody
Here in silence
It’s just you and me

Friday, January 22, 2010

KeHaPPyaN YaNG MeRaBaKKaN PoKeT Gua..

awal2 sem lagi dah keluar pegi PD. lepak balik dgn member2 sem lepas. tapi tak sume yg pegi. half jew..

aku, janah, ina & ikin. pegi makan2, shopping, karaoke, lepak2, jalan2..
memang muke2 suke buang mase ni..haha

lame dah ni..2 minggu lepas.
bz cikit, baru dapat post sakarang..

ade assignmen nak kene submit nexweek.
so, just enjoy da photos..

dadaaa.. ;D




















Saturday, January 16, 2010

17 HaRi SeLePaS PeRisTiWa

baru pagi semalam teringat umah
petang semalam satu family datang umah sewa
hantar tilam, hantar moto..
pastu diorang ajak kuar plak
cari almari..
almari kat umah sewa tak muat

lepas pegi beli almari,
pegi melantak kat pizza.
emmm...
seronok dapat makan satu meja dgn family













tak pegi mane2 dah..
singgah kedai beli barang sikit
pastu diorang tros gerak balik umah..

hidup mesti diteruskan..!!
tu je..dadaa...

Friday, January 15, 2010

CiTeR BaRu

Ready utk hari baru..!! ;D

hari ni tak plan ape-ape
tak tau nak buat ape..

hari khamis hari tu keluar dgn janah, ina & ikin..
bayak giler ambik gambar
tp syg USB cam lupe nak bawak
later la update pasal tu

hari isnin nie dah start study blk
excited ade..
nervous ade..

stay luar this sem
kire ok la
starting macam kekok sikit
housemates budak2 kelas yg tak bape rapat pown sebelum ni
after beberape hari,
kitorang dah agak kamceng la.
baru malam tadi tgk citer sedih sambil gelak2 dgn diorang..
hhe camne la gelak tgk citer sedih..??!!

malam tadi lagi giler..
maklumla tgh datang bendera jepun ni
tgh2 malam teringin plak nak makan coklat
tgk iklan coklat pown meliur
macam mengidam la plak..huhu
geng2 rumah dah tak sedap duduk
diorang terrjangkit ngidam gak
terus call member diorang mintak tlg belikan coklat
time tu gak melantak coklat same2

tak tau ape citer kat rumah ..
ikut plan, ude nak kawin
maybe dalam bulan 3,4 ni kot
hari tu borak ngan adik dalam fon
tibe2 dye cakap ntah2 angah nak join skali kenduri kawin dhn ude
?????
biar betol..!!??
angah tak sound pown
sealu aku yg tau dulu
tak boleh jadi ni..
aku pown sms angah
"dgr2 ko nak kawin sekali dgn ude?
ape citer ni?"
tunggu punye tunggu
kuang ajo punye angah..!!
tak penah sebelum ni tak reply mesej
angah pown nak pindah sabah dah..
taknak g sorang la tu
nak bawak bini skali
ceh..!!

setelah begitu lame sekali tak update
ni jelah nye..hhe
dadaa

Monday, January 4, 2010

MenSumbang SuaRe

boring betol tinggal sorang2 kat rumah hari ni. adik2 dah start skul, ibu ayah keje, abg2 dah balik rumah masing2 petang semalam. sunyi giler dah rumah ni..

hari tu time angah ade, pegi karaoke.. macam biase la,perkara wajib tu. nak tgk movie tp tak sempat plak.

tak banyak taip hari ni, takde mood. so, tengok gambar jela. gambar time ktorang pegi karaoke hari tu. karaoke tengah malam; pukul 11 sampai 1 pagi.








siap posing wat2 tido lagi.. angah la ni,wat idea bengong..!!





ni diorang wat2 sedih time andak nyanyi lagu 'egokah aku-wali'
tak bley bla...!!!




memang best sesekali dapat lepak2 dgn adik-beradik sendiri. baru dapat tahu hari ni, angah kene transfer ke sabah. bulan 2 ni dye caw.. susah la nak lepak2 lagi macam selalu.
ape2 pn, gud luck utk dye. smoge cepat naik dari assistant manger ke manager plak. gaji bertambah boleh slalu2 belanje aku. ha..!! tak pown, cepat2 la kawin. aku nak jugak ade anak buah baru.hhe

dadaa...