Wednesday, March 17, 2010

pRoMoTeR..tHe sWeeT TaLKeR..!

tara......!!
i'm back..hhe

ade satu story nak share..
satu hari ni aku kenal dengan sorang lelaki. boleh tahan sweet and dah kerja. promoter satu company ni. dye usha aku time member dye sibuk promote barang kat ibu. dye datang dekat try nak gurau tp aku buat sombong je. pastu dye blah. tak lame lepas tu dye datang balik.

entah macam mane ibu boleh cerita pasal kitorang penah stay kat sabah. then dye tibe2 menyampuk. dye cakap dye orang sabah. aku laju cakap aku tak percaya. pastu dye boleh plak cakap sleng sabah & ajak aku borak gune sleng sabah. segan plak aku plus lame dah tak gune sleng tu..dah tak biasa. rupenye dye ade kawan org sabah. saje nak pancing aku.

dah borak lebih kurang 15 minit, dye tanye name aku. aku jungkit bahu. then tibe2 je dye cuit ibu. "emm makcik, name anak makcik sape?" ibu dengan selamba jawab. "tanye la dye sendiri." caya la ibuku yang tercayang..hhe. dye tanye aku lagi. "u..ape name u?" aku terus tanye name dye dulu. berape kali dye bagitau tp aku tak dapat cam coz pelik sikit.

tibe2 dye keluarkan purse, bagi ic dye kat aku. baru la aku gtau name aku. then dye mintak nombor plak. aku ugut dye. "i report kat ibu i baru u tau.." dye boleh cuit ibu lagi sekali "makcik, nak mintak nombor anak makcik.!" boleh tahan berani mamat ni. ibu cakap "mintak la kat dye kalau dye bagi". pastu sibuk pujuk aku mintak nombor.

aku bagi gak tp nombor salah. dye try miscal time tu jugak. tak pasal2 aku kantoi. haha.. last2 aku mintak nombor dye & janji contact balik. dye buat lagi..!! "makcik, anak makcik mintak nombor saye. dye ngorat saye makcik." aku sengeh jela. buat lawak plak dye kan..

since that, selalu jugak la ktorang contact2. 1st thing yang buat aku layan je coz dye buat aku selesa. ktorang jadi semakin rapat & serius. dari awal dye memang dah bgtau yg dye memang takde pelajaran. oleh kerana dye nice, sweet, caring & lucu, aku tolak tepi hal lain.

tapi satu hari dye tanye satu soalan. "u nak cari lelaki macam mane utk jadi suami u?" aku terus terang.."kalau boleh i nak cari lelaki yang boleh jamin mase depan i" aku maksudkan tak semstinye secara luaran. maksudnye lelaki tu nanti dapat bimbing aku.tapi mungkin dye faham lain.

malam tu la bermula satu penipuan. "u, sebenarnye i ade degree taw.dulu i matrik kat johor. then masuk uitm melaka. gaji i sekarang 2000. tu belum confirm lagi. nanti dah confirm banyak tambah gaji tu." dengan umur dye yang baru je 23 tahun, orang gile mane yang nak percaya.!!

bile aku attact dye, dye tak defend diri dye pun. dye cume cakap dye menyampah dengan perempuan yang pandang orang macam tu. siap warning lagi supaya aku tak nyesal buat macam tu kat dye. bile mintak bukti, dye diam plak.!

sampai sekarang aku tak tau ape yang dye fikir sampai sanggup menipu macam tu. rule pertama; SELESA. rule kedua;JUJUR.. susah sangat ke?? kenape dye ingat aku nak pandang semua yg dye tipu tu? ntah la. susah nak teka apa ada dalam fikiran orang.

wahai lelaki2..
just B honest. kalau perempuan dah suke, dye takkan pandang benda lain pun.

3 comments:

  1. u deserve better honey...

    a guy like that don't deserve a sweet girl

    like u...

    ReplyDelete
  2. emmm yela tu honey bunny strAWBERRY..hhe

    ReplyDelete