Friday, April 16, 2010

cLiMBiNG THe NeXT STaiRS

Susah..!! Memang susah sangat.hidup ni..

ingat lagi mase kecik-kecik dulu. mase tu tak sabar rasenye nak besar. tapi sekarang bile dah besar baru tau macam mana susahnye hidup ni.

tapi aku cuba berpegang pada satu; setiap orang ada kelebihan & kekurangannya. satu demi satu kekurangan yang tak diundang datang. so aku fikir mungkin aku layak dapat kelebihan yang lain.

cuba buat tak tau dengan kekurangan yang kadang-kadang buat aku tak ada semangat nak go on dgn hidup ni & akhirnya mata aku terbuka luas. aku hilang banyak perkara yg paling berharga tahun ni tp aku bangkit utk terima lebih banyak perkara baru dalam hidup aku.

nak dibandingkan dgn bulan-bulan lepas, aku tau aku dah jadi semakin berbeza. berjuang untuk terus berada dalam tahap 'OK' dalam hidup ni. buat masa ni Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

banyak benda baru yg aku belajar. banyak benda lucu yg jadi. ada juga kadang-kadang yg menyakitkan hati. tapi tak sesakit yg aku pernah rasa sebelum ni.

aku kenal ramai orang baru kebelakangan ni. baru la terpampang depan mata, macam-macam rupanya jenis manusia ni. apapun, aku happy dapat kenal diorang. buat aku lupa pada masalah yg aku langsung tak nampak jalan penyelesaiannya.

tapi sedih juga.. sem ni nak habis dah dalam sebulan lagi. nex sem aku buat latihan industri. sem lagi satu baru buat last sem ramai member yang mungkin aku takkan dapat jumpa lagi. time aku last sem, diorang plak latihan industri.

emm.. kepada semua kawan-kawan baru dan lama, harap-harap kita dapat jumpa lagi suatu hari nanti. insya'Allah..

kepada member-member kamcing sem 1 especially member blok R, aku tak pernah lupe korang..!!

2 comments:

  1. I PON X PENAH LUPE YOU.. YOU JE YG LPE I!!!

    ReplyDelete
  2. miss u much..hrp2 aku sntiasa ade dlm klangan org yg ko knal...

    ReplyDelete